Tips & Tricks video’er

Vælg det rigtige chipjern

Vil du tæt på pinden med dine chipslag? Så kig med i det første afsnit af denne miniserie, hvor du lærer at vælge det rigtige jern ud fra to vigtige parametre

Når amatørgolfere misser greenen med deres approachslag, er det ofte lig med en bogey eller det, der er værre. Proerne er uhyggeligt dygtige til at komme tæt på pinden med deres chipslag og redde deres par – og selvom du måske ikke kan gøre dem kunsten efter hver gang, kan du med et par simple tips forbedre dit shortgame betydeligt.

Nicolai Cetti Engstrøm, der er træner i Dansk Golf Akademi, har lavet en miniserie med tre videoer, hvor du får tips, som kan hjælpe dig med at blive bedre til at chippe.

I dette første tip handler det om at vælge det rigtige jern at chippe med. Der er især to parametre, der er rigtig vigtige at have styr på, når du skal vælge det rigtige jern, og dem gennemgår Nicolai Cetti Engstrøm i videoen herunder.

Når du har lært at tænke disse to parametre ind i din chipstrategi, har du gode muligheder for at vælge det rigtige jern til dine chipslag – og slå bolden tæt på pinden flere gange i næste sæson.

God fornøjelse med træningen.

Find det magiske landingspunkt

Har du svært ved at finde ud af, hvor dit chip skal lande for at rulle tæt på hullet? Se her, hvordan du laver skarpe chipslag under alle vejrforhold

Mister du mange point i dine chipslag, fordi du ikke kommer ind og i lige så ofte, som du kunne ønske? Mange gange handler det om at finde det rigtige landingspunkt for bolden, så den kan rulle helt op til hullet – og den slags kan trænes.

I sidste uge lærte du, hvordan du vælger det rigtige jern at chippe med. Nu får du bygget en ekstra dimension på, når du lærer at finde det rigtige landingspunkt for dit chipslag. Landingspunktet kan variere meget fra green til green og fra dag til dag – især i Danmark, hvor vi er velsignet med yderst omskifteligt vejr, der kan gøre banen markant blødere eller hårdere, end den plejer at være.

Nicolai Cetti Engstrøm, der er pro i Dansk Golf Akademi, har et godt tip til, hvordan du kan træne målrettet i at finde det rigtige landingspunkt til dine chipslag. Det handler om at gøre sig nogle erfaringer og derefter justere hele tiden, så du lærer af erfaringerne og hele tiden bliver skarpere i forberedelsen og udførelsen af slagene.

Se videoen herunder – og sørg for at bruge vinterpausen til at blive bedre til at finde det rigtige landingspunkt i dine chipslag, så du kan få flere étputts i 2017.

Har du styr på landingen?

Nøglen til et veludført chip er at lande bolden det rigtige sted, så den kan rulle helt op til pinden. Se her, hvordan du træner det svære slag og får et skarpere shortgame

Inde omkring greenen giver det ofte god mening at dele boldens bevægelse op i faser, så du ikke kun fokuserer på målet, men også, hvad der skal ske med bolden på vej til målet. I chipslaget gælder det om at regne baglæns fra selve pinden – hvor bolden gerne skulle ende – og finde et landingspunkt, hvor bolden skal ramme græsset første gang. Herfra kan den så rulle videre op til pinden.

For at sikre, at du ikke bare træner det samme chip til bevidstløshed og udelukkende fokuserer på slutmålet, når du arbejder på dit shortgame, anbefaler Nicolai Cetti Engstrøm – der er træner i Dansk Golf Akademi – at du nogle gange kun fokuserer på landingspunktet i dine chipslag. Her gælder det om at sikre stor variation i træningen, for at du kan simulere situationen ude på banen bedst muligt. Nicolai Cetti Engstrøm har en øvelse, hvor du får trænet dette aspekt af dit shortgame.

Hvis du lærer at mestre øvelsen, skulle du have gode muligheder for at komme tæt på pinden noget oftere i 2017. Rigtig god træning.