Sikkerhed på banen

Regler og etiketteLokale reglerSikkerhed på banenHunde på banen

 

Både nybegyndere og rutinerede spillere ved alle, at det er vigtigt at overholde sikkerheden på en golfbane, og lever i det store og hele heldigvis også op til det.
En vildtfarende golfbold kan jo skabe grimme ulykker også selvom afsenderen husker at råbe FORE.
 
To konkrete steder er vi erfaringsmæssigt nødt til at indskærpe sikkerheden:

  1. I forbindelse med transporten fra driving range til tee sted på hul 1.
  2. I forbindelse med transporten fra 16. green til tee sted på hul 17.

 
# Ad. 1.
Når du har varmet godt op på driving range og skal til hul 1 for at starte din golfrunde, så SKAL du gå over forbi klubhuset og hen til tee stedet på hul 1.
Lad være med at udsætte dig selv for den fare det er, at krydse lige forbi greenen på hul 16 og smutte ind til
tee stedet på hul 1. Dels udsætter du dig selv for at blive ramt af spillerne på hul 16, dels kan du risikere at ødelægge spillet for de som spiller hullet.

# Ad. 2.
Når du har spillet hul 16 og begiver dig over til hul 17, SKAL du igennem putting området og forbi terrassen, hvor du kan nyde udsigten og den smukke bro mellem hul 17 og 18 – samt få et godt kig ned ad fairway på hul 17, inden du går til tee stedet. Derved får du en god oplevelse, samtidig med at du sikrer dig, at der ikke er greenkeepere eller spillere i gang på  hullet, hvilket er vigtigt med det blinde udslag fra tee stedet. Der er sat et skilt op ved klokken efter green på hul 16, som minder dig om den korrekte vej til hul 17.

Husk det af hensyn til både din egen og andres sikkerhed – og for ikke at ødelægge spillet for andre. Du må aldrig gå på kompromis med sikkerheden på en golfbane. Der er ikke noget der hedder; “Årh, det går jo nok!”

– Baneudvalget